Anexarea Basarabiei, Bucovinei de Nord și a Ținutului Herța la imperiul sovietic a fost comemorată astăzi de către AUR Republica Moldova printr-un flashmob.

Astfel, în fața Ambasadei Federației Ruse, membri și simpatizanți ai AUR Republica Moldova au aprins lumânări și au ținut un minut de reculegere pentru a cinsti memoria victimelor odiosului regim sovietic.

Datoria noastră morală este să nu dăm uitării neagra zi de 28 iunie 1940 și consecințele ei pentru neamul românesc: deportările în Siberia și Asia Mijlocie, arestările și execuțiile, colectivizarea forțată, foametea organizată, colonizarea dirijată, interzicerea Bisericii Ortodoxe Române, interzicerea alfabetului latin, ștergerea memoriei naționale și mancurtizarea la scară largă.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Scuarul Gării Feroviare din Chișinău, în dimineața zilei de ieri, a fost locul unde și-au dat întâlnire românii basarabeni pentru a comemora și a aduce un omagiu zecilor de mii de etnici români care în tăria nopții, la ora 02 dimineața, în noaptea de 5 spre […]
Anexarea Basarabiei, Bucovinei de Nord și a Ținutului Herța la imperiul sovietic a fost comemorată astăzi de către AUR Republica Moldova printr-un flashmob. Astfel, în fața Ambasadei Federației Ruse, membri și simpatizanți ai AUR Republica Moldova au aprins lumânări și au ținut un minut de reculegere […]
La împlinirea a 134 de ani de la trecerea în eternitate a poetului nepereche Mihai Eminescu, AUR Republica Moldova i-a adus un pios omagiu geniului literaturii române, depunând flori la monumentul Luceafărului poeziei românești amplasat în fața Uniunii Scriitorilor din Moldova.